Alden Smajlovic blir spelande assisterande tränare

Nu står det alltså klart att 34-årige Alden Smajlovic blir spelande assisterande tränare kommande säsong.. 
Men samtidigt kommer han även vara kvar på planen som spelare, något som han tror kommer vara positivt. Det var Aldens professionalitet och ledaregenskaper som gjorde att beslutet föll på honom som ny assiterande tränare bredvid Almir och Sebatin.

Hur är känslan över ditt nya uppdrag?

-Vi har ett mycket spännande och historiskt år framför oss med bra förutsättningar. Jag är övertygad om att alla runt om föreningen men främst laget kommer ge allt för att det ska lycks sportsligt i år.

Ta oss igenom din egen spelar och – tränarkarriär, vilka klubbar har du representerat?

-Jag börjar också komma till åren haha. Med tanke på att jag representerat BHSK senaste 8-9åren så känns det som att jag endast spelat för en klubb.

Hur gick processen till?

-Styrelsen hörde av sig och presenterade önskemålet ganska så omgående efter säsongsavslutningen. Det lät intressant och uppskattande, dock har min plan varit att fortsätta spela och bidra så mycket jag kan samt att jag velat att vi ska få klart med övriga tränarstaben först för att synka med de. Efter dialog med Almir och Sillen var det ett ganska naturligt val då jag jobbat med Almir för många år sedan (som spelare). 

Vad är målsättningen på kort och lång sikt?

-Vi har en stabil grund av spelare från förra året. Målsättningen är till en början att hjälpa Almir och Sillen komma in i laget och föreningen samt välkomna nya spelare på bästa möjliga sätt. På lång sikt ska vi ha en stark spelartrupp där en tydlig spelidé jobbas in i laget för att 2024 ska bli ett lyckat år.

Har du redan nu några önskemål inför säsongen 2024?

-Att vi ska ha en bred trupp samt friska spelare genom säsongen, därav är försäsongen otroligt viktig för oss.

Nu ska du jobba tätt ihop med Almir Buhic och Sebatin "Sillen" Avci. Hur ser du på det?

-Det är jordnära människor vilket gör det hela mycket lättare. Almir har jag haft som tränare tidigare och han besitter enormt mycker fotboll och rutin.
Sillen har jag bara hört gott om både som människa och även fotbollsmässigt så vi kommer lära känna varande ganska så snabbt. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter