ALMIR BUHIC KLAR SOM NY HUVUDTRÄNARE

Nu står det klart att Bosna, efter en längre rekryteringsprocess, har klart med ny huvudtränare för säsongen 2024. 
Vi välkomnar Almir Buhic till Bosna ! 

Välkommen till Bosna , Almir! Hur är känslan över ditt nya uppdrag?

-Jag är mycket glad att alla bitar till sist föll på plats och efter några år uppehåll från fotbollen komma tillbaka i hetluften igen.
När blev detta klart?
Vi har haft diskussioner för 2-3 månader sedan. Allt var klart för min del när jag insåg hur själva styrelsen och alla andra runt omkring brinner för föreningen.

Ta oss igenom din egen spelar och – tränarkarriär, vilka klubbar har du representerat?

-Min moderklubb var Borac Banjaluka där allt började. En kort tid var jag i Turkiet innan jag kom till Sverige och Örebro SK i Allsvenskan. Därefter representerade jag bland annat IFK Malmö div 1 södra,Motala AIF div 1 södra, Brummundal Norge, LB07 Superettan. Som ledare var jag i LB07 både i Superettan och div 1, Huvudtränare i LB07 i div 2, Malmö City div 4 huvudtränare, FC Rosengård div 1 ass. tränare och Prespa Birlik div 2 huvudtränare. 

Varför föll valet på just Bosna?

-Det räcker att jag själv kommer från Bosnien, behöver inte säga mer.

Vad visste du om laget och föreningen sedan tidigare?

-Jag vet en del eftersom några jag känner är involverade i föreningen sedan en längre tid tillbaka. Denna säsongen följda jag laget extra för de gjorde fantastisk sportsligt framgång.

Vad hoppas du kunna tillföra i laget och klubben?

-Jag vill bidra med min rutin, mer proffsigt tänkande. 

Vad är målsättningen på kort och lång sikt?

-På kort sikt att implementera sättet vi ska spela på och agera på planen till mina spelare. På långt sikt utveckla laget vidare. Jag vill på längre sikt att Bosna som fotbollslag skapar identitet och bli respekterat.

Har du redan nu några önskemål inför säsongen 2024?                                                                                  
-Jag vill bara träffa killarna och sätta igång försäsongen. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer göra vårt bästa för att lyfta föreningen ytterligare.

Några avslutande ord?  

-Jag vill tacka styrelsen för förtroendet och hälsa alla våra fantastiska fans.

Sportchef Fatmir Skrijelj om vår nya huvudtränare:

-Vi är glada över att kunna presentera Almir som ny huvudtränare för Bosna.

Almir har varit en topp kandidat för oss väldigt tidigt. Han har varit dock svår att övertala, vi blev nekade tre gånger innan jag till slut gick till hans jobb och sa ’ jag går inte härifrån förrän du blir vår nya tränare ’. Efter lite hjälp på vägen från vänner och spelare så är Almir äntligen vår nya coach inför den vassa div 3 som väntar! 

Almir är en oerhörd kompetent tränare. En dedikerad tränare. En kunnig tränare. Ytterst få har arbetsmoral som Almir har. 

Han har haft en god fotbollskarriär själv, och har samarbetat med goda/erkända tränare efter sin karriär samt även stått på egna ben i flera etablerade lag från Malmö, allt från div 1-3. 

Almir Buhic är en tränare som vi  inom hela Bosna tror motsvarar våra förväntningar. Extra kul att han har bosnisk härkomst. Har endast hört gott om Almir som både tränare och människa. 

Vi får hoppas på ett gott och roligt år ihopa!

VÄLKOMMEN HEM, ALMIR!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter