VLATKO GLAVAŠ JOŠ JEDNOM POKAZAO LJUDSKU I SPORTSKU VELIČINU

Bila nam je čast ugostiti prvog kapitena bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije Vlatka Glavaša i novinara Senudina Safića. Povod njihovog boravka u našem klubu bila je promocija knjige "Kapiten jednog teškog vremena", koju je Glavaš napisao s ciljem čuvanja uspomena na prve utakmice i razvoj reprezentacije i Fudbalskog saveza BiH. 

Bilo je to nezaboravno veče jer smo se prisjetili brojnih detalja iz klupske i reprezentativne karijere, velikog patriote i ljudske gromade iz Bugojna. U nadahnutom obraćanju novinara Senudina Safića, velikog prijatelja Vlatka Glavaša, mogle su se čuti brojne činjenica koje govore o bivšem bundesligaškom fudbaleru i velikom čovjeku koji iznad svega voli svoju domovinu. 

U predivnoj atmosferi bilo je i suza jer Glavaš je u teškim vremenima rekao da njegovo srce kuca i da će kucati za jednu- jedinu državu.

"Vlatko Glavaš je ljudina od glave do pete i srećan sam što mi je pripala ta čast da putujem svijetom i govorim o neponovljivoj fudbalskoj i ljudskoj veličini", rekao je Safić.

Obraćajući se prisutnim posjetiteljima Vlatko Glavaš je govorio o nastanku saveza, prvim reprezentativnim utakmicama i problemima koji su pratili njegovu karijeru u reprezentaciji BiH. 

" Bilo je to teško vrijeme i preskočio sam brojne prepreke, ali opet bi sve isto napravio. Ja sam odgojen da tuđe poštujem, ali Bosna i Hercegovina je bila i ostala duboko urezana u moje srce", rekao je Glavaš uz zahvalnost organizatorima promocije.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter