Vinst i kvällens derby

Bosna vann kvällens derby i division 5 sydvästra södra på Krockbäcks IP mot NK Croatia, med 2-1.

Fint väder, mycket folk och en bra matta . Förutsättningarna fanns för att det skulle bli en bra match, och vilken match det blev.Man kan väl lugnt säga att den innehöll det mesta.Bra tempo,en hel del dramatik och stundtals tufft spel.Precis som det ska vara när det är ett derby.

Med en 2-1 vinst så skapar vi bra förutsättningar inför hösten, där vår förhoppning är att vi skall kämpa om topp tre placeringarna.Matchen i säg så är det Croatia som inledningsvis har mycket boll men där vi låter dem lite medvetet ha det.Rent taktiskt så snackade vi om att vänta på rätt läge innan vi gick upp i press.

Det var också genom två bolltapp en bit in på Croatias planhalva som vi vinner boll och ställer om och gör två snabba mål inom loppet av tio minuter.Kändes där och då som att vi hade ganska bra koll på läget.Men som vanligt så släpper vi in ett mål nästan precis innan paus, vilket gör att Croatia är med i matchen igen.

Inför andra halvlek så bestämde vi oss för att nu är det bara hårt jobb som gäller.Och vilket jobb hela laget gör, speciellt när Croatia trycker på under stora delar av den andra halvleken, där framför allt Edon i målet gör en del avgörande räddningar.

Man kan inte mer än vara mer än  full av beundran utav killarna för hur man krigar sig till vinsten.Ibland så behöver det inte vara så vackert spel, för i slutändan så är det vinsten som räknas.

Vill passa på och tacka vår publik för det fina stödet,ni är guld värda. Sen så vill jag passa på och tacka Croatia för en bra match och önska dem lycka till i fortsättningen.

Nu blir det drygt en månads uppehåll innan vi laddar för hösten.Fram till dess så vill jag passa på och önska alla en underbar semester.Forza Bosna 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter