Oavgjort i derby mellan Malmö IK och Bosna 

Derbyt mellan Malmö IK och Bosna bjöd på underhållning av högsta klass i 90 minuter.
Till slut fick lagen nöja sig med en poäng var efter 1–1 på Kroksbäcks IP.

Det blev delad pott i derbyt mot ett spelskickligt Malmö IK.Resultatet får väl i slutändan anses vara rättvist, men när man leder med ett par minuter kvar så känns det lite som att vi tappar 2 poäng.Men poängen vi fick kan visa sig vara viktigt när vi summerar säsongen i oktober månad . 

Matchen i sig var intensiv, ganska fartfylld och mycket kamp som det ska vara när det är derby.Vi började lite trevande där vi emellanåt oftast spelar på små marginaler, vilket i sig gör att motståndarna oftast kan vinna boll högt och skapa lägen.

Efter hand så börjar vi hitta lite längre bollar och då framförallt bakom deras backlinje.Det var efter ett sådant anfall som vi också lyckades ta ledningen i slutet på första halvleken via en straff.Säker skytt och målgörare Alden.

Malmö IK lyckades dock få sista ordet i slutet på första där även de fick en straff med sig efter slarvigt försvarspel från vår sida.Dock lyckades Edon som även var matchens lirare att knipa den.

Inför andra snackade vi om att behålla lugnet, ligga rätt och låta dem öppna upp ytor som vi ville utnyttja.Men med fem minuter kvar efter ett bra tryck från Malmö IK sida så fick vi tyvärr släppa in kvitteringen efter ett inspel från kanten,då hade vi i princip precis innan haft två bra lägen att punktera matchen.

I sådana här typer av matcher så är det oftast marginalerna som avgör och vi kanske inte riktigt hade dem med oss idag.Vi får hoppas att vi har dem med oss till nästa match istället som är redan på lördag, där det är viktigt att få med oss ett bra resultat så att vi kan hänga på topplagen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter