Seger i seriepremiären

Bosna fick en kanonstart i seriepremiären när Heleneholms SK besegrades med 3-2 på bortaplan. 

Så var då äntligen premiärmatchen avklarad, och vilken gastkramning det blev.Även om vi har spelat bra den sista tiden så vet man att oavsett vem man möter i en premiär så blir det oftast tuffa drabbningar, och det var inget undantag idag.

Vi gick ut med en matchplan om att vi ville vara det spelförande laget, där stor vikt skulle läggas på hög press,kort avstånd mellan lagdelarna samt mycket löpvilja in bakom deras backlinje.Kan väl säga att det gick sådär.Även om vi kontrollerar första halvleken och går in i halvlek med en 1-0 ledning,så kändes det inte på något sätt säkert.

Hade ett bra snack i pausen och pratade igenom vikten av att inte falla för lågt inför den andra halvleken, speciellt med tanke på motvinden.Tyvärr så sjunker vi ändå in i deras tempo där de under långa perioder tilläts att komma till en hel del halvchanser, men även en del bra chanser som till slut resultaterade i två mål.

Med 14 minuter kvar satte vi allt på ett kort,gick ner på en trebackslinje,fick in yttrar med lite ny energi samt satte upp en anfallare till.Och vilket lyckodrag det visade sig bli .Kvittering med 6 minuter kvar och i matchens sista spark så får vi ett förlösande vinstmål signerat Semi Serifi .

Vilt jubel givetvis och helt underbart att få med sig tre poäng trots att man inte spelat vidare bra.Men vi har börjat anamma en vinnarkultur där vi hittar ett sätt att vinna matcher, men framför allt att vi har börjat tro på det.Stort grattis till grabbarna och ett stort tack till våra supportrar som gav oss den lilla extra energin som behövs.

Nu väntar ett derby i nästa omgång mot våra grannar NK Croatia, och det brukar bli drabbningar som är heta.Men först så har vi en DM-match på onsdag och sen så ska vi ladda batterierna för derbyt.
Forza Bosna 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter