Bosna vann idag  - Klara för kvartsfinal i MM

Bosna är klar för kvartsfinal i Malmömästerskapet efter att ha vunnit åttondelsfinal mot seriekonkurrenten Malmö IK med 5-3 (0-2).

Ett derby,fint väder, mycket folk och två bra lag som vill spela fotboll.Med andra ord så var det bra förutsättningar för att det kunde bli en underhållande match,och vilken match lagen bjöd på. 8 mål, ett antal gula kort, tufft och tight spel i en match som hade två ansikten.

Vi hade en matchplan för hur vi skulle tackla denna match, men tyvärr så lyckas vi inte att hantera Malmö IKs snabba spelvändningar under den första halvleken,som också resulterade i ett 0-2 underläge i paus.Det var en hel del dystra miner och åsikter om hur man borde gjort.

Vi gjorde en del justeringar inför andra men framför allt så snackade vi om att tro på det, att vi verkligen kan vända på det då vi trots underläge hela tiden varit med i matchen.

Sagt och gjort så börjar vi andra halvleken på ett bra sätt och får en tidig reducering på en snyggt slagen frispark som verkligen ger oss ett momentum i matchen där vi får ett grepp om händelsen.Tyvärr så mitt i allt detta så kommer 1-3 från ingenstans.Där och då bestämde vi oss för att sätta allt på ett kort genom att byta in både nye Guri Baqaj samt Ersan för att underlätta för Saban.Enkla direktiv, pumpa in bollar i boxen.Sagt och gjort igen så får vi en otrolig utveckling där vi gör 4mål under de sista 20-25 minuterna där vi verkligen trodde på det.

Brukar inte höja någon speciell spelare men idag känns det som att Guri Baqaj förtjänar ett litet extra omnämnande med tanke på att han varit borta från fotbollen så pass länge ,samt att han endast har ett par träningar bakom sig gör 2 mål idag.Givetvis så skall hela laget ha en stor eloge för hur man kom tillbaka och kämpade på matchen igenom.Att vinna den här typen av matcher kommer bara att stärka oss inför fortsättningen.

Vill även passa på och tacka alla våra supportrar för deras stöd,ni är guld värda 

Ses och hörs i nästa vecka då vi möter Södra Sandby i genrepet.Forza Bosna.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter