Bittert poängtapp för Bosna

Bosnas serieledning sätts nu i gungning när man tappade poäng mot AC Kvarnby, 2-2..

BHSK hade slagläge när enbart fyra matcher av serien återstod. Frågan alla ställde sig var om man kommer att fortsätta på den inslagna vägen och gå hela vägen eller om man kommer att få stötta på ett par hål. Det enda man kan konstatera efter förra vecknas match är att höstens återstående matcher blir långa och jobbiga bataljer.

Kvarnby har visat sig vara ett jobbigt lag att möta för alla topplagen, med en tydlig spelidé att lämna över taktpinnen till motståndarna och låta dom föra spelet och därefter slå på kontringar är framgångsrikt recept. Och det var just det här som hände i dagens match mot oss, stå relativt lågt och gå på kontringar. 

Trots att vi äger halvleken och bollinnehavet så har vi oerhört svårt att vaska fram farligheter, och det närmaste vi kommer är en boll som Felix skjuter strax över ifrån kort avstånd. Mitt i den här BHSK pressen och boll tittandet så kommer Kvarnby igenom på och skapar desorientering i försvaret, där vi tvingas rensa på mållinjen, spelaren som rensar får en snedträff som vår målvakt plockar upp (se minut 50:40 i video nedan). Döm till allas förvåning när domaren väljer att blåsa indirekt frispark. Otroligt domslut som får tyngsta möjliga resultat med en boll i mål för Kvarnby. 
Därefter så spelar bägge lagen av halvleken.


Andra halvleken börjar med att Kvarnby faller ned och hoppas på kontringar. Vi tar direkt tag i den andra halvleken och skapar lite halvlägen och hittar spelet så smått. Kvarnby är dock även de vassa i sina omställningar, och vår backlinje måste vara på vakt hela tiden.

Det är just under en sådan sekvens som Kvarnby själva åker på en omställning och där vi straffar de direkt. 1–1 av Edo Sejdinovic ,efter underbart spel av våra grabbar. Det är i den här sekvensen som vi alla tror att vändningen kommer, tyvärr så faller vi ned i deras tempo och kan inte riktigt straffa de. 

Matchen böljar fram och tillbaka utan riktiga målchanser och övertag av bollinnehav för BHSK. Det är just i en sådan här sekvens där okoncentration i försvaret leder till att Kvarnby kan ta ledningen med 4 minuter kvar. Ett misstag som börjar med att vi åker på kontring vid en offensiv hörna till dess att vår målvakt passar ut bollen till en framrusande Kvarnby spelare. 2–1 och det ser oerhört tungt ut (se mål i video nedan, min 1:57:00). Det blir inte bättre av att vi drar på oss ett hel onödigt rött kort (Salko Smajlovic) direkt efter målet och om det såg tungt ut innan så såg det kolmörkt ut nu.

Vi visar dock karaktär och kämpar oss in i matchen med bollinnehav och med en fin aktion som startar med en krossboll ifrån Vernes och som hittar ut till en framrusande Dylan (video min 2:01.03). Han letar och letar skottläge och PANG, 2–2 och vi känner att vi kan gå för 3 poäng. Tyvärr blir det inte så många fler riktiga målchanser och domaren kan blåsa av en mentalt jobbig match.

Vi har dock allting i våra egna händer och det gäller att ladda om till nästa veckas match mot Gylle.
IDEMO BOSNO!!!

Matchfakta
Division 6 Sydvästra A 
Omgång 19
2018-09-15, 11:00
Bäckagårds IP
Publik: 40

AC Kvarnby - Bosnien Hercegovina SK 2-2 (1-0)
1-0 Felipe Belmar 33'
1-1 Edo Sejdinovic 73'
2-1 Hugo Otterhag Bengtsson 86'      
2-2 Dylan Gomli 90’
Varningar: 
Gula: Zaim Busuladzic
Utvisning: Salko Smajlovic

Domare:
Huvuddomare: Mishko Kralev, Arlöv
Ass. domare 1: Ivan Stuardo, Malmö
Ass. domare 2: Leotrim Rrustemaj, Malmö

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter