Storseger mot Ariana FC

Foto: Melina Padjan Foto: Melina Padjan

Bosna tog under onsdagen en fin storseger när man hemmaslog Ariana FC med hela 5-1.
VM är igång, men malmöiternas ögon vändes mot Kroksbäcks IP och gräsplanen med ett relativt fint gräs med tanke på värmen de senaste veckorna. Ariana skulle på besök och vi ville verkligen ge de en kamp om poängen.

Vi vill även lyfta fram två olyckliga incidenter som drabbade två av våra spelare. Det första drabbar Edo runt matchminut 60 där han landar olyckligt i en duell tappar medvetandet för en kort stund. Alla reagerar snabbt och han kan hämtas av ambulans för undersökning. Vi fick reda på ganska så snabbt att det inte är en större fara med honom och att han kan vara tillbaka i spel till första matchen efter uppehållet.

Det andra drabbar även det vår spelare, och det är Halid. Återigen så är det efter en duell som han får en motspelares vikt över sitt knä som då viker sig. Vi kan bara misstänka just nu då inget är bekräftat, men det ser inte så bra ut och det finns en risk att Halid spelat färdigt för säsongen. För att göra det hela ännu jobbigare så har Halid varit borta ifrån spel i över ett och ett halvt år med korsbandsskada i samma knä som han olyckligt skadade igår.

Vi hoppas på snabb återhämtning för våra krigare och BHSK familjen står bakom er!

Foto: Claes Thureson Foto: Claes Thureson

Nu till matchen, som vi kan börja med att säga att matchen bockade av alla boxar värdigt en toppmatch. Bra spel, aggressivitet, högt tempo, många mål och bra publik. Att BHSK avgick med en vinst gjorde att vi första halvleken av säsongen trots allt resulterade till ett väl godkänt betyg.

Foto: Claes Thureson Foto: Claes Thureson

Om vi kikar på matchen som även går att se i sin helhet i efterhand på nedan länk så började vi böljade spelet fram och tillbaka med ett litet övertag både spelmässigt och chansmässigt till oss. Tyvärr så slutade halvleken mållöst och vi hade bara en halvlek kvar att visa att vi ville det här mer. 
Och som vi gjorde det.

Foto: Claes Thureson Foto: Claes Thureson

Vi startar andra halvlek i ett rasande tempo, och det dröjer inte länge innan vi sätter både ett och två i Arianas kasse. Det blir ett ställningskrig på mitten med hög aggressivitet och många dueller.

Ariana lyfter upp laget för att försöka göra ett mål och ge matchen lite nerv, med det är vi som står för de heta chanserna och med ca 10 minuter kvar så kommer även trean och därmed så dör hoppet för Ariana. De gör dock ett tröstmål i slutminuterna, men istället för att forcera in något mål till så gör vi två fina mål. Domaren blåser således av matchen, och med 5-1 på resultattavlan så går vi till sommarvila som silvermedaljörer.

Nu tar vi alla en välbehövlig semester och så ses vi om tre veckor. Mi SMO BOSNA!!

Foto: Melina Padjan
Foto: Melina Padjan

Matchfakta
Division 6 Sydvästra A 
Omgång 13
2018-06-20, 19:00
Krocksbäck IP
Publik: 150

Bosnien Hercegovina SK - Ariana FC 5-1 (0-0)
1-0 Nemanja Matic 63'
2-0 Dylan Gomli 65'
3-0 Csaba Sztojka 80'
3-1 Ghassan Talozi 83'
4-1 Majed Alabdallah 85'
5-1 Semir Samardzic 90'

Varningar: Salko Smajlovic, Seun Balogun, Majed Alabdallah


Domare:
Huvuddomare: Pavel Aziz, Malmö
Ass. domare 1: Aleksandar Yoshevski, Malmö
Ass. domare 2: Ivan Stuardo, Malmö

Vi tackar vår sponsor PIZZERIA ZINKAA för pizzor.
Vi tackar vår sponsor PIZZERIA ZINKAA för pizzor.
loading...

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter