Felix kom tillbaka och vände på matchen

Bosna låg under med 0-1 borta mot Seveds FK. Men bortaalaget vände på steken och kunde vinna matchen med 4-1 tack vare inhopparen Felix Adekeye.

Toppen mot Botten
En söndagsmatch väntade BHSK på ett soligt men blåsigt Heleneholms IP. Seved stod för motståndet. På förhand på pappret en väldigt ”enkel” match, skulle dock visa sig vara mycket svårare än vad förmodligen någon trodde. Det berodde dock främst på vår ineffektivitet framför mål och ovilja att släppa ifrån oss bollen i rätt läge till vår medspelare. 

Först halvlek startar med ett förhållandevis högt tempo där Seved visar att de inte kommer att ge sig utan en fight. Vi visar dock att vi är det bättre laget tvärs över banan trots att vi kan bättre. Den första halvleken innehåller ett dussin halvlägen, ett par fina räddningar ifrån deras duktige målvakt, en stolpträff och en ribbträff. Trots det så kändes det som att vi alla höll andan varje gång Seved fick en chans att anfall. Vi måste helt enkelt bli bättre och säkrare i duellspelet och positionsspelet när vi försvarar, och det är ifrån anfallet ned till målvakten.

Andra halvlek drar igång och återigen så äger vi spelet, men har väldigt svårt att komma till riktiga lägen. Samtidigt så vill vi göra det på egen hand försöker att ta avslut och göra vår gubbe i tid och otid. Ingen sol utan regn som det brukar heta och mitt i vår press så kontrar Seved in ett mål efter passivt försvarsspel av BHSK.

Uttrycket spela tills domaren blåser tycks inte ha nått våra spelare den här matchen, och det som tycks ha varit 3 poäng på banken innan matchen var som bortblåst. Bänken gör dock ett par byten som omvandlar bollinnehavet till rena chanser, och vi gör ett par tre mål i loppet av 5 minuter. Matchen är vid det här fallet död och med 10 minuter kvar så försöker både vi och Seved att bara spela av matchen. Men innan vi väljer att tacka för oss så gör vi ett fjärde mål och matchen slutar 4-1 till BHSK.  Samtidigt så spelade våra toppkollegor 0-0 och det gör att vi närmar oss Liria och det skiljer nu bara 2 poäng.

Nu väntar träning och sista match innan uppehåll. Vi alla vet vad vi ska göra! MI SMO BOSNA!

Matchfakta
Division 6 Sydvästra A 
Omgång 12
2018-06-17, 14:00
Heleneholms IP
Publik: 25

Seveds FK - Bosnien Hercegovina SK  1-4 (0-0)
1-0 Ali Al-Khafagi 67'
1-1 Felix Adekeye 74'
1-2 Denis Licina 75'
1-3 Felix Adekeye 79'
1-4 Dylan Gomli 80'


Varningar: Rasim Pasagic, Edo Sejdinovic, Adi Basagic

Domare:
Huvuddomare: Luis Angel, Limhamn
Ass. domare 1: Emil Music, Malmö
Ass. domare 2: Leotrim Rrustemaj, Malmö

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter