Fotbollen Kroksbäcks går en ljus framtid till mötes

På Kroksbäcks IP står snart områdets första stora konstgräsanläggning klar.

Konstgräsplanen ska vara för alla, säger Edin Turcinhodzic från ungdomskommittén BHSK & Holma Kroksbäck IF. Den tidigare grusplanen är nu en djupare grusplan, men i mitten av juni eller början av juli så ska konstgräset vara spelbart.

– Det börjar se riktigt bra ut, men det finns mycket jobb kvar och sedan ska det finjusteras och göras fint runt om, säger Elvedin Padjan från BHSK.

När gräset står klart i mitten av juni eller början av juli så är anläggningen på Kroksbäck klar. Då kommer alla områden i kommunen att ha tillgång till konstgräs i någon form, synd att vi var sist i kön bara. Satsningen går på några miljoner, men vi är övertygade om att vi som klubb och område kommer att ge tillbaka flerfaldigt.
 

Självklart hoppas vi även att kroksbärgare och holmare ska hjälpa till, genom att nyttja planen och yttan nu när vi har den att nyttja. Konstgräset levereras från Limhamns IP och är väl beprövat.

–De spelar ju allsvenska där så då borde det här räcka till division sex....

Man kan fråga sig om ett lag i division sex verkligen ska ha en konstgräsplan? Ja, menar Edin Turcinhodzic, för det här konstgräset är för alla i hela området, barn, ungdomar och nyanlända.

Med konstgräset så bygger fotbollen på Kroksbäck och Holma för framtiden.

– För att vi ska få folk att spela fotboll. Ju mer vi kan utnyttja en plan, desto lättare tror vi det är att få hit folk, så vi kan fylla på och starta nya sektioner i vår klubb, säger Elvedin Padjan.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter