Ordföranden har ordet

Jag har under en längre tid velat ge berörda styrelsens bild av vad som händer i vår förening BHSK. Jag känner att vi är skyldig våra supportrar, vänner och medlemmar det.
Min önskan är att ni som läser detta ska få svar på var vi som föreningen är på väg och framförallt en klarare bild av dagens Bosnien Hercegovina SK.

Vår förening är i grund och botten är gammal och nästan anrik Malmö klubb och numera stark förening, en förening som engagerar framförallt invandrare i Malmö, på gott och ont. Engagemanget och tyckande finns där oavsett om vårt representationslag spelar div7 eller, som i division 4. Vi har under de senaste åren gått upp två divisioner på tre år för att på två år göra samma resa tillbaka. Starta flera ungdoms och barn lag. Varför?

En stor del i detta har varit att vi fick växtvärk. Framgångarna och bygget av en ny framgångsrik klubb gick snabbt och vi hann inte med att skaffa oss rätt den trygghet en stabil organisation kräver. När det nu det här året började ta emot sportsligt, så var organisationen inte tillräckligt stark för att hålla ihop. Viljorna var få och det spred sig en osäkerhet bland alla inblandade, spelare inkluderat.

Jag har under det senaste året haft det yttersta  ansvaret. Ibland har jag inte agerat tillräckligt kraftigt eller varit tillräckligt tydlig. Det här har sjävklart varit något som påverkar hela organisationen.

Jag är offensivt lagd och vill utveckla, men i dagsläget behöver BHSK även en långsiktighet både vad gäller sport och organisation. Vi behöver bli en förening som klarar av förändringar på ett bättre sätt. Det är olyckligt att många i styrelsen, ledare, medlemar och spelare har lämnat, framförallt det senaste året,  men det ger samtidigt nu en ännu större möjlighet att bygga upp föreningen ifrån grundenen. Vi börjar om helt enkelt.

Jag inser att det kan vara svårt att förstå idag, men de beslut som tagits har varit mer än nödvändiga. För föreningens kortsiktiga och långsiktiga överlevnad har vi tvingats att prioritera andra saker änn utveckling av föreningen. Spelare har lämnat oss och vi har varit tvunga att anpassa vår trupp inklusive . Nu är det viktigt att vi ger de spelare som vill vara kvar, och som vi tror på, allt stöd.

Men BHSK är idag så mycket mer än bara A-lagsfotboll, och vi vill göra väldigt många bra saker även utanför själva fotbollen, saker som inte får lika mycket uppmärksamhet. Vi har ett stort hjärta för våra ungdomar och barn. Vi vet att det finns så många fantastiska kvalificerade och engagerade ledare och instruktörer där ute. Vi vill ha med er i båten, nu har vi även förutsättningar  till det. Vi kan tillsammans hjälpa till att tex anordna läxhjälp och aktiviteter på loven. Vi har möjlighet att köra spontanfotboll och annan sport. Skapa en samlingsplats för oss alla. Hjälpa till olika insamlingar för i många fall oerhört ekonomiskt ansträngt folk i Bosnien.

Vi delar med oss av vår erfarenhet till andra klubbar och har möjlighet att utbilda unga ledare.Vi har för första gången en budgeten för våra ungdomar. Kan vi se till att någon inte blir mobbad, att fler klarar skolan eller att någon skjuter upp alkoholdebuten något år, så har vi lyckats. Vi kan alltid bli bättre, men vi måste också kunna visa vår stolthet som förening och vad vi tillsammans kan göra för samhället i stort.

Till sist. Vi kommer att genomföra fler nödvändiga förändringar i föreningen och det pågår ett arbete med att svetsa oss samman för att ge BHSK rätt förutsättningar för att komma tillbaka till den sammhällsföreningen där vi hör hemma. Vägen är lång och vi har många fler tuffa beslut kvar att ta. Vi har bestämt vårt resmål men inte till vilket pris som helst. Idag är ert stöd viktigare än på många år.

Vi bjuder därför in alla de som känner en samhörighet med BHSK som föreningen och det vi står för. Med alla menar vi verkligen alla gamla, nuvarande och nya medlemar. Gamla, nuvarande och nya potentiella spelare. Men framförallt vår föreningsvänner, vi behöver erat stöd nu!

Söndag den 8/10 klockan 18:00 så har vi ett möte i vår klubbstuga. Vi finns på Kroksbäcks IP – Ärtholmsvägen 100. Kaffe och fika kommer självklart att serveras.

Jag tror på ett öppet ledarskap som ger utrymme för alla typer av åsikter. Ni som vill ha förändring, kommer få möjlighet att få det, men jag vill att ni ska veta att ni inte behöver tveka en sekund på att vi alla vill föreningens bästa i allt vi gör. Vi är BHSK. Du och jag. Vi. Tillsammans.

Edin Turcinhodzic, ordförande i BHSK

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter