Lirias bröder sänkte BHSK

Liria IF tog tre poäng när man vann hemma mot Bosnien Hercegovina med 3-1.

Liria IF tog under fredagskvällen emot Bosnien Hercegovina i den 12:e omgången av Div 5 Sydvästra. På grund av det massiva regnet så valde domarna att flytta matchen från naturgräset till konstgräset på Rosengård Norra IP. En matta som kanske inte håller den bästa standard.
Ett 50-tal åskådare hade kommit till idrottsplatsen trots det osäkra vädret.

Det var gästerna som tog hand om taktpinnen. Men ju längre matchen gick ju mer kom Liria in i matchen.
I den 10:e minuten får Liria IF sin första farliga chans när Mohammed Khodr skjuter ett bra skott, men Emil Zundja var med och tog skottet.


Matchens första mål kom i den 21:e minuten när Bosnien Hercegovina tog ledningen med 0-1. Belmin Omerovic lägger in bollen från vänsterkanten och i mitten finns Semi Serifi som lyckas få in bollen i mål. I samband med målet skadar Liras målvakt Driton Ademi Elbasan sig.

Ledningen varade inte länge för endast två minuter senare slog Liria till med en kvittering. Det är Mälek Khodr som kvitterar då han först nickar bollen i ribban och returen tar han själv hand om och lägger in 1-1.

Det var Liria IF som tog över matchen mer och mer och skapade även flest chanser. I den 37:e minuten utökar Liria sin ledning när Flamour Sekiraca lägger in bollen från höger och i mitten hittar bollen Abdullah Khodr som på ett snyggt, men ganska omedvetet styr in 2-1.

Bosnien Hercegovina skapar några halvchanser utöver målet men inga som var direkt farliga för att bollen skulle trilla i mål.

Första halvlek slutade 2-1.

I början av andra halvlek var det Bosnien Hercegovina som hade hand om spelet och inledningsvis skapade man en del heta chanser. Bland annat i den 51:e minuten har man chansen att kvittera när Semi Serifi får inlägg från vänster och har mer eller mindre öppet mål att sätta bollen i, men istället skjuter han i stolpen. Bara anfallet senare får Haris Sabic till ett bra skott som Driton Ademi styr ut till hörna.

Ju längre andra halvlek gick ju mer kom Liria in i matchen. Man skapade en del chanser, bland annat fick Ziad El Machharawi till ett bra skott i den 65:e minuten. Ett mål till skulle komma i matchen och det kom i den 85:e minuten när Mohammed Khodr får bollen centralt och skickar bollen upp i krysset. Målvakten är på bollen men lyckas inte nå den helt.

Liria IF vinner matchen och ligger just nu på en sjätteplats. För Bosnien Hercegovinas del är det en elfte plats som gäller med fyra poäng.

Text: Fotbollskåne

Liria IF - Bosnein Hercegovina SK 3-1 (2-1)
1-0 Semi Serifi 21'
1-1 Mälek Khodr 23'
2-1 Abdullah Khodr 35'
3-1 Mohammed Khodr 85'

Startelva:

1. Emil Zundja (MV) (K)
2. Adi Basagic
4. Amko Alic
6. Victor Lindeberg
9. Haris Sabic
11. Mattias Drpic
12. Edwin Muharemovic
13. Semi Serifi
15. Edin Zverotic
16. Semir Samardzic
18. Belmin Omerovic

Avbytare:
5. Senad Dugalic
7. Enes Alic
8. Alem Durakovic

Varningar: inga
Publik: ca 50

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter