Bosna flyttar till Kroksbäcks IP

I vår strävan att utvecklas som förening har vi Bosna Hercegovinas SK under en längre period försökt lösa vår situation på Heleneholms IP, där vi idag har en väldigt begränsad eller ingen tillgång till idrottsplatsens lokaler. Nu har vi äntligen fått en gyllene möjlighet till en lösning.

Holma-Kroksbäck IF (fd Valby-Västra Klagstorp BK) och Bosna har kommit överens om disponeringen av deras klubbstuga, som även skulle fungera som vår klubblokal. Med denna lösning får vi nu även det vi strävat efter ett tag, tvättstuga, kontor och eget förråd.
 

Holma-Kroksbäck IF
 
Planen är att dessa två föreningar tillsammans skall starta en ungdomsförening (pojkar och flickor) vid namn Holma-Kroksbäck IF. Detta samtidigt som föreningarna har kvar sina urspungsverksamheter Dam- och herrfotboll.

Syftet med detta samarbete är att främja hela stadsdelen.

Vi hoppas att vi med detta samarbete kan främja utvecklingen av flera olika moment. Föreningarnas respektive ursprung- och kärnverksamhet gör att vi kan utveckla dels integrationen samt genusperspektivet inom idrotten och själva stadsdelen.

Fotbollen har varit verktyg för en god integration i många samhällen och vi tror att fotbollens dragningskraft även kan fungera i detta fall. Idrotten som en personlig utvecklingsarena som grund för vidare socialutveckling är en annan viktig del i dagens allt mer segregerade samhälle.

Vi vill kunna se flickor och pojkar från alla kulturer närmare en idrott samtidigt som vi hoppas ge dem en bättre grund att utveckla sin sociala kompetens som de kan ha nytta av längre fram i vuxenlivet.
 

Fom 3 april 2017 kommer Bosna att träna måndagar och onsdagar på Kroksbäcks IP.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter