Bosna vidare till söndagens åttondelsfinal i NH-Cupen

Äntligen dags för Nils Holgerssons Cup i Skurup. Truppen för dagen samlades kl 08.30 på Heleneholms IP för gemensam avfärd mot Skurup.

Dagens första motstånd var FC Trelleborg som ställde upp med ett väldigt starkt lag. Bosna förväntade sig en svår match men taktiken fungerade och laget spelade en fantastisk fotboll. Detta genom att rulla bollen på marken och spela sig genom motståndarna. Ett extra plus till försvararna i denna match slutade med 1-0 genom mål av Suad Mujković.

Nästa match spelades mot Spjutstorps IF som slutade på en tredjeplats i Div 6 Sydöstra förra året. Bosna gick in i matchen med samma inställning som förra matchen och tog snabbt ledningen med 1-0 via Alden Smajlovic.

Strax därefter kvitterade SIF efter att Bosna sjönk ner i deras tempo. Kvitteringen var en väckarklocka som ledde till att Bosna-spelarna vaknade till och kunde avgöra matchen med 2-1 genom mål av Damir Bislimi som valt att återvända till Bosna efter en kort sejour hos BK Olympic förra året.

Med dessa två matcher var Bosna vidare från grupp 2 dock hade laget som mål att vinna gruppen och var tvungna att ta med sig en poäng i sista gruppmatchen mot Blentarps BK.

Matchen inleddes med ett högt tempo där BBK inte kunde hänga med. Efter ca 7min spel åkte Bosna på en utvisning som var ganska tveksam. Det var dags att gå in i en 5 min spelperiod med en man mindre. Det gjorde Bosna starkare som kontring efter kontring gjorde mål. Matchen slutade med hela 0-5 till Bosna.
Målen i denna match match gjordes av Sugaal Hassan, Damir Bislimi, Alem Durakovic och 2xSuad Mujkovic.

Sista matchen för dagen spelades mot andraplacerade Gärsnäs AIS i grupp 1, sextondelsfinal.

Dagens tränartrio går genom taktiken enligt rutin men betonar att laget ska ha med sig det defensiva spelet från första matchen och offensiva spelet från senaste matchen. Gärsnäs inleder defensivt och väljer att kontra med långbollar. Ett oväntat skott som ser ut att gå utanför mål prickar ribban och enligt domarteamet studsar innanför mållinjen, 0-1 Gärsnäs.
 
Bosna kämpar, jagar och ger allt för att kvittera dock är målramen och motståndarna i vägen flera gånger om men det hårda jobbet betalar av sig genom kvittering av Sugaal Hassan.

Bosna får en frispark på vänsterkanten ca 25m från mål som Alden Smajlović förvaltar väl och tar Bosna till finaldagen för att spela åttondelsfinalen den 29 januari.

Grupp 2

Bosna - FC Trelleborg 1-0
Målskytt: Suad Mujkovic

Spjutstorps IF - Bosna 1-2
Målskyttar: Alden Smajlovic, Damir Bislimi

Blentaps BK - Bosna 0-5
Målskyttar: Sugaal Hassan,Damir Bislimi, Alem Durakovic och 2xSuad Mujkovic

Tabell
1. Bosna 9
2. FC Trelleborg 6
3. Spjutstorps IF 1
4. Blentarps BK 1


Slutspelsmatchen:

Bosna - Gärsnäs AIS 2-1

Målskyttar: Sugaal Hassan, Alden Smajlovic

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter