Ystads Allehanda: Sent segermål för Öja FF


Nykomlingen Öja FF:s framfart i division 4 tappar inte tempo.
Hemma mot Bosnien Hercegovina SK avgjorde man tio minuter från slutet. Det blev 2–1 (1–1) i matchen, en seger som gör att Öja FF biter sig fast i toppen.

– När man är med däruppe så är det klart att man vill ta chansen. Men det är skillnad nu mot i våras, nu bemöter de andra lagen inte oss som en nykomling längre, det märks på spelet. Det blir en tuff resa men chansen finns. Det gäller att vi gör lika bra arbetsinsatser som i dag, sa Öja FF:s tränare Jonas Stridsberg om jakten på förstaplatsen.

Öja FF hade en hel del boll i den första halvleken och skapade en del chanser men även gästerna var farliga på sina snabba omställningar. Ted Hörman gav Öja ledningen men Bosnien Hercegovina kvitterade strax före vilan på just en snabb omställning.

– I andra halvlek jobbade vi tillbaka bollen bättre när vi tappat den och då var de i stort sett ofarliga framåt. Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek, sa Jonas Stridsberg.

Segermålet kom inte förrän med knappt tio minuter kvar då Ifri Slaouti stod för en fin soloprestation innan han sköt hem de tre poängen till Öja.

– Det var riktigt skönt när det målet kom, medgav Jonas Stridsberg
Öjatränaren var nöjd med en väldig massa spelare men guldstjärnan tillägnade han lagkaptenen Oskar Månsson.

– Han gjorde ett riktigt bra jobb, framför allt i defensiven. Han var oerhört viktig för oss, sa Stridsberg. 

Ulf Gummesson, Ystads Allehanda.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter