Matchreferat: BHSK - Kosova 3-1 (1-1)

En underbart härlig seger i ett intensivt och hett Malmöderby. Kosova är ett lag vi har stött på många gånger genom åren och mötena brukar vara präglade av intensitet och tufft spel.

Denna matchen var inget undantag och det märktes på spelarna att det var årets match, både uppladningen inför match och själva genomförandet av matchen var på en väldigt hög nivå.

Vi kommer till start med två ändringar från matchen mot Oxie, Edin Zverotic gick in på vänsterbacksplatsen och Senad Dugalic var tillbaka från sin avstängning.

Första halvlek var en rätt jämn sådan, Kosova tog dock ledningen på en omställning efter en av våra hörnor.
På tok för många gånger har detta hänt oss och vi måste ta till alla medel för att inte bjuda motståndarna på de här gratismålen.

Men grabbarna hängde inte med huvudet för det, stöttade av vår fanatiska publik ( mer än 250 till antalet) så reste vi oss och innan halvtid så hade Ersan Mujevic kvitterat framspelad av Henrik Ilmanen Brynell i misstänkt offsideläge.

Fram till den 75:e minuten så var matchen rätt trevande, även om vi förvisso hade initiativet så hade båda lagen var sitt jätteläge att ta ledningen där Enes gör en fantastisk benparad och Henrik tar för lång tid på sig vid ett friläge.

Dock skulle han revanschera sig senare i matchen.

I matchminut 78 så kliver Dejan Zukic in på banan och 3 minuter senare får han en boll snett till höger utanför straffområdet av Irfan Mujevic, sprintar ifrån sin försvarare och skjuter ett distinkt och hårt skott upp i målvaktens högra kryss.

Glädjen efter målet är obeskrivlig där Dejan får gult kort för att ha tagit av sig tröjan. Någon minut senare får han en boll vid hörnflaggan, tar sig förbi sin försvarare med bollen balanserandes på linjen och hittar en fri Henrik som enkelt kunde stöta in bollen i öppet mål och spiken i kistan var satt!

Återigen en grym laginsats där försvaret knappt tillät några målchanser och mittfältet ständigt var en plåga för motståndarna.

Yttrarna Damir och Henke har verkligen kommit igång och ser hetare ut än på länge samt att vi visar vilken bredd vi har i truppen när vi har spelare på bänken som kan gå in och avgöra vilken match som helst.

Nu väntar en tuff match borta mot BK Höllviken men i den formen vi är i så fruktar vi ingen.
De flesta hade avskrivit oss efter 5 spelade omgångar men nu är vi 5 poäng efter toppen och har inga intentioner på att stanna upp!

Forza Bosna!


Bosnien Hercegovina SK - Kosova IF 3-1 (1-1)

Målskyttar:

0-1 Jeton Krasniqi 25'      
1-1 Ersan Mujevic 37'
2-1 Dejan Zukic 81'
3-1 Henrik Ilmanen Brynell 87'Startelvan:

1. Enes Mujadzic (MV)
3. Ahmo Alic
4. Daniel Sibinovic
5. Senad Dugalic (K)
6. Halid Jugovic
7. Elvir Biberic
8. Edin Zverotic
11. Ersan Mujevic
13. Damir Bislimi
14. Irfan Mujevic
17. Henrik Ilmanen Brynell

Avbytare:

2. Adi Basagic
9. Amir Dzanic (in 60')
10. Dejan Zukic (in 78')
12. Amar Caluk
16. Amar Islamagic (in 65')

Varningar:
Amir Dzanic , Dejan Zukic, Ersan Mujevic

Publik: ca 250

Tekst: Amar Caluk
Foto: Adnan Aliskovic

Dagens målskyttar:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Ersan Mujevic
Dejan Zukic
Henrik Ilmanen Brynell