Referat: BHSK 2-2 Vellinge IF

Match 1 av 2 är avklarade. BHSK spelade i helgen mot Vellinge IF som jagar 1:a platsen i serien. När huvuddomaren blåste i pipan för slutsignalen så var resultatet 2-2. 


Startuppställning från höger;

Davorin

Amko - Senci - Amar - Enes

Halid - Edin

Henke - Api - Amir

Dejan


Första halvlek så visar BHSK direkt vägen, Amir Dzanic får bollen och drar till med ett långskott. Vellinge målvakten trodde att han hade kontroll över skottet, vilket visade sig vara helt fel. Bollen studsar innan målet och målvakten "täcker ut" bollen, skulle snarare säga att han täcker in den i mål. Ett mål som gör att vi i början av matchen tar ledningen med 1-0. Detta skulle inte vara enda chansen, Amar ser att målvakten är en bit ute från målet, försöker på sig en chipp från ett bra avstånd. Man hörde hur luften lättade hos Vellinge spelarna när bollen träffar ribban och går ut till inspark. Otur! 

Men så kommer 1-1 målet. En frispark som missbedöms där målvakten skriker och kommer ut för tidigt. Detta gjorde inte så att våra spelare började hänga läpp. Istället skulle dom visa att detta är vår hemmaplan man har kommit till. Chanserna kom, men nätet fick man inte röra med bollen. Fint inlägg till Amir Dzanic som nickar den stenhårt på mål, olyckligt nog räddar målvakten skottet. Amir Dzanic var stekhet idag, ett mål hade han redan gjort och spelar fram till Dejan som kommer fri mot målvakten. Deras mittback visade sig vara snabb och i sista stund, precis innan Dejan ska placera in bollen, så får backen en tå på bollen vilket leder till hörna. 


Vellinge IF försökte spela mycket boll på djupet i första halvlek men kom in så långt, vår backlinje hade full kontroll på detta hela första halvlek. 


Efter alla chanser som uppstått så fick Henke nog. Han fick en boll på deras planhalv, centralt i plan. Och satte fart med det han är bra på, fintar bort några VIF och sätter bollen i bortre hörnet. Ett magiskt mål, publiken fira och allt kändes frid o fröjd! Resultatet höll sig halvleken ut.


I halvlek pratade man om att fortsätta på samma vis men att sätta chanserna som vi får. Och det var så andra halvlek började, chanserna kom och kom. Henke dribblade återigen genom hela Vellinge försvaret, kommer en mot en med målvakten och placerar. Mål? Tyvärr. Målvakten gör en fantomräddning, släpper ut på retur som Amar Caluk skjuter distinkt på. Bollen är påväg in i mål då en VIF spelare kastar sig och blockerar bollen.. 


Matchen gick och resultatet var stod sig. Vellinge med långbollar om o om igen. En skulle lyckas, denna bollen kom dock på marken. En boll som såg ut att vara enkel att rensa, men Senci som olyckligt halkar till med högerfoten och bollen går exakt under hans fot kommer vidare till VIF spelare som driver in mot mitten. Efter ett kaos i straffområdet så kommer bollen över mållinjen. 2-2 skulle som sagt stå sig matchen ut.


Tack till publiken som stöttade oss i ett stort antal och tack till alla som hjälpte till med förberedelserna! Men nu blickar vi framåt mot nästa match. Lördagen den 4 okt, Nydala IF gästar på Heleneholms IP. Allt handlar om denna matchen, kan vi ha en lika bra stämning som sist?! Välkomna allihopa!


VOLIM TE BOSNO!


Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar

-